Staat van de Kunsten II


What have we done for me lately? Graag nodigen we jullie uit voor deel twee van het programma Staat van de Kunsten, georganiseerd door SNAP, het samenwerkingsverband van Theater Degasten , mediaplatform Dipsaus en Metro54. Met een publiek gesprek op vrijdag 15 september van 14.30-17.30 Oudekerk in Amsterdam.

In dit programma vragen we ons af wat er werkelijk is veranderd voor makers, organisatoren en organisaties van kleur sinds #BLM? Hoe kunnen we toewerken naar een inclusiever beleid, waarin veelvuldigheid en praktijken en uitgangspunten van makers van kleur centraal staan?

In de afgelopen jaren is ‘diversiteit en inclusiviteit’ steeds hoger op de politieke agenda van zowel de gemeente, fondsen, culturele instellingen en bedrijven komen te staan. Toch blijkt het nog steeds moeilijk om los te komen van witte waardesystemen. Om als organisaties van kleur op eigen voorwaarden te opereren, geschiedenis te schrijven en de toekomst te bepalen. Let’s talk!

Met Staat van de Kunsten II zoomen we in op verbeelding, dromen, strategieën en de voorwaarden die makers en initiatieven van kleuren op eisen, stellen of creëren om een ander visie op kunst, cultuur en samenleving te centraliseren/realiseren.
Met o.a. bijdragen van BenzoKarim, Rita Ouédraogo, Mathieu Charles, Aruna Vermeulen, Quinsy Gario, Vinod Singh en x14.

💥Staat van de Kunsten II:
💥Datum: 15 September
💥Tijd: 14.30 - 17.30
💥Locatie: Oude Kerk, Amsterdam
💥Voertaal: Nederlands

*Beeld via @atriakennisinstituut. Context: “Een bijeenkomst in Villa Baranka: we zijn bezig geschiedenis te maken”, gepubliceerd in De Waarheid in 1987. Villa Baranka (1986-1989) was een kunstsalon voor beeldende kunst, theater, poëzie, muziek en lezingen voor en door makers van kleur. Opgericht door Margareth Adama en Fridi Martina.