I GOT YOU: 
Eeen middag over de #toeslagenaffaire, structureel onrecht, cultuur en solidariteit.  

Wat voor samenleving willen we scheppen? Wie wordt gehoord, gezien en geloofd? Wie wordt be-voor/na-deeld in een samenleving die soms aanvoelt alsof er van incident naar incident wordt gehobbeld? Deze vragen dienen als kompas voor het programma I GOT YOU: een middag over de #toeslagenaffaire, structureel onrecht, cultuur en solidariteit.

De actualiteiten rondom thema’s zoals de energiecrisis, #toeslagenaffaire en institutioneel racisme tonen hoe een ernstig falend overheidsbeleid levens verwoest. Beleid dat wordt gevoed door ambtenaren die misschien vanuit ‘goede intenties’ handelen, maar zich niet kunnen inleven in de leefwerelden van gedupeerden en tot slachtoffergemaakten. Met wie zijn we solidair? En is het niet tijd om ruimte te maken voor de verbeelding, creativiteit en agentschap van de geleefde ervaringen?

Metro54 en kunstenaar Nadine Stijns nodigen je uit om samen met activisten, denkers, ouders, kunstenaars, ontwerpers en/of buurtbewoners in gesprek te gaan over onze verantwoordelijkheid in de maatschappij, sociale rechtvaardigheid, en de rol van de cultuur- en ontwerpwereld.

Met bijdragen van o.a. Batya Brown, Onafhankelijk Jongerenpanel Toeslagen, Melissa Strangio & Mohammed Anouar Lachhab, Charmaine de Heij, Chloe Snoeks, Nadine Stijns en gemodereerd door Mariam El Maslouhi.

💥I GOT YOU: een middag over de #toeslagenaffaire, cultuur en solidariteit
💥Datum: Zaterdag 21 oktober
💥Tijd: 14.00 - 17.30
💥Locatie: Huis van de buurt De Mussen (Den Haag)
💥Voertaal: Nederlands
💥Toegang: gratis

Beeld: ‘Mesmerizing…een warme en gezellige relatie met de Belastingdienst’ by @nadinestijns